суботу, 19 липня 2014 р.

Голгофа


Бувають фільми, які подобаються і запам'ятовуються. Вони можуть захоплювати, дивувати, дарують радість, змушують заплакати, задуматися...
А бувають фільми, у які ти закохуєшся. Які роблять усе вищезгадане, та при цьому врізаються тобі у серце, ніколи більше його не покидаючи. "Голгофа" від режисера Джона Макдонаха - саме такий фільм.

Історія про священника, який останні роки служить в маленькому провінційному ірландському містечку і знайомий з усіма його жителями. Про священника, який не відрізняється якимось ореолом релігійної таємничості і живе звичайним життям, звичайної людини. Ходить на риболовлю, читає книжки, інколи випиває в місцевому генделику склянку-дві, а може наавіть смачно матюкнутись - всі ж ми люди. Та разом з тим це людина, яка завжди готова вислухати кожного, хто хоче з ним спілкуватись. Завжди радий домогти в будь-яку хвилину. Та, словом, одного разу до цього священника на сповідь приходить чоловік, який каже, що вб'є його наступного тижня в неділю і дає йому тиждень закінчити усі свої справи. Інтригуючий Початок? - Так, до останніх титрів ця історія дивує, приголомшує і змушує задуматись.


Хто ми насправді? Чого ми хочемо від життя? Чи існують гріхи? Чи існує прощення? Чи існує любов? Чи існує Бог? Такі питання ставиш собі піля перегляду. І хто зна, чи взагалі існують на ці питання відповіді.
Стосовно акторів, варто сказати, що фірмова меланхолія актора Брендана Ґлісона перекочувала з фільму "Залягти на дно в Брюгге", такі самі настрої, такі ж думки, така ж особлива іронія і сарказм, і знаєте це не приїдається і навпаки захоплюєшся геніальністю актора, якого знаєш ще з дитинства. Також варто згадати про харизматичного актора Ейдана Гіллена, який відомий нам з серіалу "Ігри Престолів", де він грав Петіра Бейліша "Мізинця". Можна ще згадати про багатьох акторів, які приємно здивували ще з перших секунд знайомства в фільмі, але навіщо, якщо Ви і самі можете в цьому переконатись. 

Підводячи підсумки, хочеться сказати, що це хороше кіно. Варте перегляду на одинці з бокалом хорошого вина. Смачне кіно, яким будуть смакувати ще багато років, адже проблеми висвітлені в кінострічці дуже актуальні. Насолоджуйтесь. 

Немає коментарів:

Дописати коментар